Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Agent 007: sledování aut a odposlechy telefonů

28.4.2014, Milan Šurkala, článek
Cítíte se bezpečně? Myslíte si, že máte své soukromí a nikdo vás nemůže sledovat? Tento díl seriálu o sledování lidí se bude věnovat problematice špehování aut např. pomocí GPS a sledování mobilních telefonů.
V tomto článku jsme se věnovali možnostem sledování automobilů a mobilních telefonů. Věci známé z kriminálních seriálů se ukázaly být dostupné široké veřejnosti za dost směšné peníze. I když v rámci našeho přehledu špionských technik (viz další články na našich ostatních webech) jde o ty dražší věci, stále to jsou položky v řádu stokorun nebo několika málo tisícikorun.


Pokud chce někdo někoho špehovat, nemusí nijak zvlášť šetřit, aby si pořídil základní vybavení, kterým může sledovat jak pohyb auta, tak i prakticky veškerou komunikaci přes mobilní telefon. Stačí se jen dostat k onomu mobilnímu telefonu nebo autu.



Auto Policie ČR


To např. v případě sledování partnera není vůbec žádný problém a ukazuje se, že na zjištění manželské nevěry opravdu není potřeba detektivních kanceláří a mnoho "služeb" si člověk dokáže zajistit sám. Informace o vás nicméně už nyní logicky mají mobilní operátoři (ti musí vědět, kde jste, aby vám mohli zaslat SMS nebo přepojit hovor) a za určitých podmínek je může získat nejen Policie ČR, ale i některé další bezpečnostní složky. A již docela brzy bude možné zjistit i pohyb všech moderních automobilů. Velký Bratr roste a "pořídil si brýle", aby na vás lépe viděl.

Zdroje:
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama